13 de gener del 2011

Pa negre




Pa negre, l'adaptació al cinema de la novel·la d'Emili Teixidor sobre la postguerra catalana ha rebut 14 nominacions als Goya 2011, que s'entregaran el proper 13 de febrer al Teatro Real de Madrid. Us deixem una sinopsis de la pel.lícula i alguns enllaços perquè amplieu la informació si voleu. Recordeu que el llibre el podeu trobar a la nostra biblioteca.

Sinopsis: En els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral front un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell (http://www.panegre.com/)

Enllaç notícia de El Periódico: http://elperiodico.cat/ca/noticias/cultura-i-espectacles/20110112/negre-dona-cop-amb-nominacions-als-goya/660999.shtml

Pàgina oficial premis Goya:http://premiosgoya.academiadecine.com/home/index.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada